Паяк вдигна джип от пешеходна пътека
Паяк вдигна джип от пешеходна пътека / Дарик Варна

Общинският „паяк” в последните дни се е заел да вдига и големи автомобили, паркирани неправилно по улиците на Варна, видя репортер на Дарик. Белият джип Тойота Ландкруизър от снимката днес преди обяд беше паркиран на пешеходна пътека точно на кръстовището на бул. „Сливница” и ул. „Иларион Макариополски”. Операцията отне доста време на репатриращите, но въпреки тежестта на возилото, то бе вдигнато и отнесено.

Свидетели коментираха, че същата Тойота често бивала паркирана на забранени места, а шофьорът се държал дори грубо, ако някой си позволи да му направи забележка.
Едрогабаритният джип пречел на движението не само с неправилно паркиране, а с редовно преминаване в забранена посока по тесните варненски улички в центъра.

За най-голямо съжаление на насъбралите се минувачи, които изразяваха задоволство от работата на „паяка”, само минута след като джипът бе отнесен, на същото място млада жена паркира кокетното си Ауди.

Само преди дни общинската комисия по обществен ред гласува солени глоби за наглите шофьори, които паркират където им падне. Ако Общинският съвет потвърди решението на следващата сесия, паркирането на тротоар ще ни струва от 50 до 200 лева.