Пускат парното при трайно захлаждане
Пускат парното при трайно захлаждане / netinfo

Предстоящото захлаждане няма да доведе до пускане на парното в Русе. „Топлофикация-Русе” е готова за началото на отоплителния сезон, но прогнозите на метеоролозите не дава основание за толкова кратко време да се пуска системата, заяви изп. директор Георги Недев.

Очакванията са застудяването да трае кратко и след това температурите са да над приетите за критични нормалното обитаване на жилища, офиси, социални и административни учреждения.

За да се даде старт на новия отоплителен сезон обаче, три дни поред температурите трябва да паднат под 12 градуса средноденонощно, както и дългосрочната прогноза да е за трайно застудяване. В случай че тези условия не са изпълнени, но абонатите искат да им се пусне парното, трябва да подадат заявление в Център за работа с клиенти на ул. „Боримечка” № 43, което да е придружено с решение на общото събрание. Това се отнася за клиентите, присъединени към индивидуални абонатни станции. За присъединените към групови абонатни станции, отоплението ще бъде пуснато след изпълнение на горепосочените условия.

Друг важен момент е в началните дни на пускане на отоплението, вентилите на радиаторите да бъдат максимално отворени, за да може системата да заработи оптимално.