Поредица инициативи на Местната комисия за борба с трафика на хора
Поредица инициативи на Местната комисия за борба с трафика на хора / Община Благоевград - пресцентър

Местната комисия за борба с трафика на хора организира поредица прояви под надслов „Борба с противообществените прояви сред подрастващите” в Благоевград. В първата среща участваха учениците от СОУИЧЕ " Св. Климент Охридски" и ІІ ОУ "Димитър Благоев", като на инициативата присъства и  секретарят на комисията Любка Митова.

Сред присъстващите бяха Димитър Стойчев от студентския екип, изработил визия за лога и слогани от Факултета по изкуствата при ЮЗУ, и доброволците към МКБТХ-Благоевград Каролина Чучукова и Елена Траянова, ученички от Езикова гимназия.

Ден преди тази среща, по покана на зам.-декана на Правно-историческия факултет на ЮЗУ доц. д-р Николай Марин се състоя дискусионен форум със студенти на тема „Трафик на хора”. Присъстваха повече от 70 студенти.

Поредица инициативи на Местната комисия за борба с трафика на хора
netinfo

Експертът в сектор „Трафик на хора“ в ТД „Национална сигурност“ – Благоевград Ива Стоянова – Куртишева, член на МКБТХ, и секретарят на МКБТХ – Благоевград Любка Митова говориха за механизмите, по които се въвличат хора в трафика, за рисковите групи и профила на жертвите и трафикантите. Най-активните в дискусионния форум получиха специално изработени тениски и чанти  от свои състуденти от Факултета по изкуствата при ЮЗУ със специалности „Филмова и телевизионна режисура”, „Филмово и телевизионно операторство”, „Филмов и телевизионен монтаж”, „Актьорско майсторство” и „Педагогика на обучението по изобразително изкуство” с ментор д-р Ирина Китова.

Поредицата от прояви продължават  и днес от 10:00 часа в зала 313 на ПИФ, където ще се състои дискусионен форум със студенти на тема „Трафик на хора - рискове и последствия”. Срещата се организира по покана на декана на ПИФ проф.-д-р Габриела Белова. На срещата ще присъства и Татяна Андонова зам.-председател на Окръжен съд – Благоевград и член на МКБТХ-Благоевград.