В САЩ за Хелоуин продават защитни костюми срещу ебола
В САЩ за Хелоуин продават защитни костюми срещу ебола / снимка: БГНЕС, архив

В интернет магазини на САЩ, които търгуват с костюми за Хелоуин, са се постарали да са в крак с последните събития в света и са предложили защитни костюми. Те много приличат на използваните от медицинския персонал срещу ебола, предаде Deseret News.

Костюмите от BrandsOnSale, в които всички желаещи могат да отидат на парти на 31 октомври, струват 79,99 долара. Те се състоят от закриваща главата маска с респиратор, бял комбинезон и сини ръкавици. От сайта обаче предупреждават, че този комплект не може да послужи като истинска защита срещу вируса ебола.

Продавачите на костюма в шеговито описание обещават, че човекът, който го носи, ще е подготвен, ако ебола го застигне на партито по случай Хелоуин. Костюмът е рекламиран като „най-антивирусния” тази година.

Проучване на общественото мнение в САЩ показва, че американците се отнасят с тревога към епидемията от ебола. Според едно от изследванията 52% от гражданите на САЩ са обезпокоени от разпространението на заболяването по света, а 38% се страхуват, че член на семейството им може да се зарази с вируса през следващите 12 месеца.

В същото време изследване на Станфордския университет показва, че хуморът е ефикасен начин за справяне със стреса. Ако се изхожда от това твърдение, вещи, подобни на защитния костюм срещу ебола, предназначени за Хелоуин, могат да помогнат на хората да се преборят със страха от заболяването.

В същото време някои коментатори се съмняват, че хората трябва да се шегуват с подобна сериозно заплаха.

Източник: БТА