Фандъкова: Столична община е готова за зимата
Фандъкова: Столична община е готова за зимата / снимка: БГНЕС, архив
Фандъкова: Столична община е готова за зимата
75716
Фандъкова: Столична община е готова за зимата
  • Фандъкова: Столична община е готова за зимата

Столична община е подготвена за зимната обстановка и влошаването на времето през следващите дни.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова след инспекция на инспекцията на новопостроената сграда на 133 ЦДГ „Зорница" в район „Изгрев".

Фандъкова припомни на шофьорите да сменят летните със зимни гуми на автомобилите. Кметът уточни, че пари за зимно почистване в общината има, контролира се и дейността на наетите фирми за поддръжка на пътищата.

Фандъкова съобщи още, че през следващата година са заложени 13 милиона лева за строителство на 8 нови детски градини.

"Продължаваме, общината отпуска достатъчно средства. За следващата година сме предвидили да започнем строителството на 8 нови детски градини. Заложили сме в прокетобюджета 13 млн. лв, за да можем да решаваме постепенно проблема, който заварихме и който се дължи на факта, че над 40 детски градини бяха загубени завинаги за общината заради приватизация, продажби, заменки - един процес, който спряхме веднага и започнахме със строителството. Предстои ни откриването на още 7 детски градини до края на тази година. Някои от тях вече работят, имат деца. Успяхме да се справим с голямото предизвикателство да обхванем 5-и 6-годишните деца в задължителния обхват на предучилищното образование и продължаваме с усилията да решим въпроса за 3- и 4-годишните като част от предучилищното образование", каза още Фандъкова.