Обсебена от божествен дух събира дарения от камбоджанци
Обсебена от божествен дух събира дарения от камбоджанци / Thinkstock/Getty Images

Суеверни камбоджанци се стичат към провинциален храм, за да видят обсебена от божествен дух жена, която твърди, че е родила платинен пръстен, предаде ДПА, позовавайки се на "Камбоджа дейли".

43-годишната Чеа Итх и съпругът й събират дарения от вярващите, които са чули, че тя е обсебена от духа на местна богиня и са дошли на място да я видят.

Властите на провинция Кампонгчам обаче настояват, че става въпрос за двойка шарлатани, които обират хората с лъжите си, и настояват съпрузите да се изнесат от храма. "Не вярвам, че духът на богинята е в тази жена. Никой не ражда пръстени", казва общинският лидер Кхлонг Вартх.

Жената обаче настоява, че е родила пръстена, както и че е извадила друг от тялото си. Чеа Итх показва и яйце, за което казва, че притежава чудодейна сила. "Жена ми не е забременявала, но следобед роди два пръстена в пагодата", твърди съпругът й, чието име не се споменава.

Суеверните камбоджанци в последно време се тълпяха, за да видят "магическа котва", "магически дънер" и "магическо дете", водени от убеждението, че те лекуват болни и сакати, припомня агенцията.

Източник: БТА