3-дневен Младежки джаз фестивал стартира в Димитровград
3-дневен Младежки джаз фестивал стартира в Димитровград / Darik News, архив

Традиционният вече за Димитровград Младежки джаз фест, който се провежда в рамките на Есенните музикални дни през октомври всяка година, стартира от днес и ще продължи 3 дни- до 22 октомври включително. В 13.45 ч. днес в актовата зала на ПМГ „Иван Вазов” ще гостува със своеобразен открит урок-концерт формацията GYPSI JAZZ PROJECT от Пловдив. Тя ще се представи и от 18.30 ч. днес в Клуба на дейците на културата. Половин час по-рано- в 18 ч., там в зала „Асен Крайшников”, ще бъде открита изложба „Изкуството на плаката- млади полски автори”. Авторите й са възпитаници на факултета по графика при Варшавската академия за изящни изкуства, а показаните плакати са дипломните им работи.

Младежкият джаз фестивал утре продължава с открит урок в ЕГ „Д-р Иван Богоров”, също от 13.45 ч. Там ще гостуват студенти и преподаватели от пловдивската академия за музикално, танцово и изобразително изкуство. От 18 ч. те ще бъдат и в камерната зала на КДК за съвместен концерт с пианиста от Египет Amro Salah и възпитаници на Националната музикална академия „Панчо Владигеров”-София.

 

В последния ден от младежкия джаз фестивал на Димитровград формация от музикалното училище „Христина Морфова” в Стара Загора ще гостува с открит урок в СОУ „Васил Левски” от 13.30 ч.  Последната проява от програмата на феста е за домакините от Акустично джаз трио Димитровград и приятели: Надя Тончева от Казанлък- вокал, Цветомир Цветков от Габрово- вокал, Венелин Георгиев от Пловдив- саксофон и Христо Минчев от Пловдив, контрабас. Концертът им е от 18 ч. в Клуба на дейците на културата.