Продават на търг кюлотите на кралица Виктория
Продават на търг кюлотите на кралица Виктория / Thinkstock/Getty Images

Във Великобритания на търг ще бъдат продадени 100-годишните кюлоти на кралица Виктория. На аукциона, който ще се състои на 12 октомври в град Станфорд (графство Кент), ще бъде предложена и шемизета с бродиран герб на монарха, съобщи в."Мирър".

Бельото е било подарено на служител в кралския двор за добра служба. То е предавано от поколение на поколение. Долните гащи и шемизетата са в отлично състояние, тъй като през последните 75 години са били съхранявани в сандък, разказва Майкъл Хогберн, представител на аукционна къща Westernhanger Auctioneers.

Кюлотите на кралица Виктория са изработени от коприна и са с внушителен размер. Шемизетата е ушита за жена с гръдна обиколка около 167 сантиметра, а долните гащи са за талия с размер около 132 сантиметра.

Началната цена на 100-годишните кюлоти на кралицата е 2000 британски лири.

Това не е първото бельо на кралица Виктория, което се предлага на търг. През ноември 2011 година в Единбург също продадоха кюлоти на кралицата от коприна, като тогава за тях бяха платени 9375 лири. А за копринените чорапи на британския монарх бяха получени 5000 лири.

Източник: БТА