Най-опасните знаменитости в британския интернет
Най-опасните знаменитости в британския интернет / Guliver/Getty Images

Ден след като американският комик и водещ на ток шоу Джими Кимъл оглави класацията на компанията за антивирусен софтуер McAfee (Макафий) за най-опасната знаменитост в интернет става ясно, че във Великобритания тази "титла" получава певицата и съдия в шоуто X Factor Шерил Коул, съобщи Контактмюзик.

Анализът на McAfee показва, че търсенето на информация в интернет за Шерил Коул е свързано с 15-процентен риск потребителят да попадне в уебсайт, тестван положително за спайуер (шпионски софтуер), вируси или малуер (зловреден софтуер).

И макар че презимето на Шерил вече официално е Фернандес-Версини, след като звездата мина за втори път под венчило през лятото, тя все още е популярна с фамилията Коул, което дава възможност на хакерите да злоупотребяват.

Сред останалите британски знаменитости, окачествени от McAfee като "рискови" през тази година, са Даниъл Радклиф, прочул се с ролята на Хари Потър във филмовата поредица по романите на Дж. К. Роулинг, поп звездата Джеси Джей и членовете на популярната момчешка група One Direction, като "най-опасен" сред тях е Хари Стайлс.

"Желанието на потребителите да получат най-новата информация за известните личности ги прави уязвими за киберпрестъпления", казва говорител на компания McAfee, която за осма поредна година проучва кои са "най-опасните" знаменитости в интернет.

Източник: БТА