Цветан Василев: Върху мен се оказва натиск, ще се върна, когато имам сигурност
Цветан Василев: Върху мен се оказва натиск, ще се върна, когато имам сигурност / снимка: Нова тв

Цветан Василев няма да се завърне доброволно в България и ще изчака цялата процедура по своята екстрадиция. Тя може да се проточи до една година. Това заяви самият той при пристигането си в полицейския участък в Белград, предава Нова телевизия. Банкерът дойде в 12:30 ч. местно време без охрана, само със своя адвокат.

Има вероятност Василев да потърси политическо убежище в Сърбия.

„Предполагам, че моите адвокати ще кажат каква ще бъде следващата ни стъпка. Аз съм в официална процедура по екстрадиция. Искам процедурата да мине по целия път", обясни той.

Цветан Василев заяви пред медиите, че върху него се оказва натиск и би се върнал у нас, когато се почувства сигурен.

„Върху мен се оказва неуправляем по своята сила политически натиск. Ще се върна в България, когато имам сигурност. Нямам сигурност за нищо", коментира Василев и допълни, че се чувства предаден от всички.

А на въпрос от къде идва натискът, той отговори: „Попитайте Искров, попитайте Орешарски, те ще ви кажат".

Междувременно днес съдът в София реши, че прибере ли се, Цветан Василев ще отиде директно в следствения арест. И апелативните съдии отхвърлиха настояването на банкера мярката за задържане да бъде отменена.

Причината - за да се отмени наложена мярка, тя най-малкото трябва да е влязла в сила, а на територията на страната Василев не е бил арестуван.

Източник: NovaNews.bg