Как ще се подобри виртуалнаата достъпност в Бургас
Как ще се подобри виртуалнаата достъпност в Бургас / netinfo

Община Бургас организира конференция на тема „Предизвикателствата пред публично-частните партньорства в сферата на широколентовата инфраструктура".
Събитието се организира по проект „Подобряване на виртуална достъпност в Югоизточна Европа чрез съвместни инициативи, улесняващи внедряването на широколентови мрежи" и ще се проведе на 19 септември, от 13.30 ч. в Културен център "Морско казино".
Конференцията е насочена към широк кръг от заинтересовани страни - потребители, доставчици на широколентови услуги, неправителствени организации, строителни компании, общини, медии и други.
На събитието ще бъдат представени постигнатите на този етап резултатите по проект SIVA. Ще бъдат разяснени и демонстрирани някои от крайните продукти. Като логично продължение, участниците могат да се включат в дискусията за предизвикателствата при потенциалното изграждане на широколентова мрежа в община Бургас и в съставните й селища.
Проектът SIVA цели ограничаването на дигиталната пропаст в Югоизточна Европа чрез осигуряването на иновативни методи и намирането на решения за подобрението на достъпа до широколентови услуги. Той е финансиран от Оперативна програма „Югоизточна Европа" и съфинансиран от държавния бюджет.