Коалиция ДЕСНИТЕ регистрира листата си за участие в парламентарните избори във В. Търново
Коалиция ДЕСНИТЕ регистрира листата си за участие в парламентарните избори във В. Търново / снимка: Пресцентър

Пламен Радонов регистрира днес кандидатската листа на Коалиция ДЕСНИТЕ във Велико Търново. Водач на листата е Мария Капон.

„Коалиция ДЕСНИТЕ внесохме пълноценна листа от хора представляващи почти целия Великотърновски регион. Водихме се от качествата на личностите и непреклонното им желание да не правят компромиси с достойнството си. Покриваме два пъти дължината на листата, защото има морална, професионална и чисто болярска синергия в целия отбор. Горда съм, че водя в старата столица. Не съм напуснала Пловдив, но Велико Търново е свещено място, от което често е даван знакът на промяната”, каза Мария Капон.

Пълният състав на Коалиция ДЕСНИТЕ във Велико Търново:

1. Мария Капон
2. Калина Прокопиева
3. Николай Николов
4. Пламен Бейков
5. Светлозара Фъртунова-Минчева
6. Димчо Димчевски
7. Калин Манев
8. Цветомир Енев
9. Мария Кръстева
10. Валентин Савов
11. Георги Даскалов
12. Бранимир Костов
13. Петя Калушева
14. Мариана Пашунова
15. Стефан Кинов
16. Пламен Радонов

Мария Капон е народен представи в 40-ото Народно събрание. Участва в Комисията по бюджет и финанси на НС; в подкомисията по отчетност на публичния сектор към Комисия по бюджет и финанси; временната комисия по европейски въпроси. Председател на българската делегация евронаблюдатели в Европейския парламент в Групата на ЕНП-ЕД. Участва в комисията по икономически и финансови въпроси на Европейския парламент. Учредител и Председател на Единна народна партия.
Родена e на 8 април 1969 в гр. Пловдив. Омъжена е, с едно дете. Владее писмено и говоримо френски, английски, немски, испански, руски.
Завършила е икономика, специалност продуктов маркетинг в университета "Лудвиг Максимилиан" (Ludwig Maximilian Universitat) в Мюнхен, Германия. Има редица специализации в Германия, Франция, Япония, както и в Департамента за политически науки "Дж. Ф. Кенеди" към Харвардския университет в САЩ. Предприемач, ръководи фирма с водещи позиции в панаирното строителство.