Дончева: ГЕРБ нищо ново не научи и нищо старо не забрави
Дончева: ГЕРБ нищо ново не научи и нищо старо не забрави / снимка: Нова телевизия

„Дълго време се считаше, че левият електорат е абонамент на БСП. Абонаментът приключи и ще има възможност хората да избират. Освен това ние претендираме, че можем да получим доверие от много други хора, които искат политиката в България да прилича на политиката в останалия свят - да се занимава с практически проблеми, да им дава решения, да организира стигането до край на тези решения, а не просто да продава опорни точки."

Това заяви за „Здравей, България" по Нова телевизия лидерът на Движение 21 Татяна Дончева.

На въпрос дали новата лява алтернатива има реални шансове на изборите, Дончева бе категорична, че Движение 21 не бива да се изхвърля в своя дебют, но уточни, че умишлено били определени кратки срокове, за да се справят с изискванията на закона за участие в изборите само парламентарните политически сили.

Въпреки това Дончева бе категорична, че Движение 21 ще застане на старта като отбор със самочувствие, чиято кауза е промяна на олигархичния модел на българската политика „с нови хора, но не с детска градина, а сериозни хора".

На въпрос с кого би работила, ако влезе в парламента, Татяна Дончева бе категорична, че движението не би работило единствено с ДПС и се обоснова:

„Обръчите на Доган удушиха българския политически и икономически живот. Зад всички икономически проблеми стоят някакви олигархични обвързаности на Движението за права и свободи. Зад проблемите на съдебната система стои същото, зад държавната администрация и назначаването на ключови министри, висши администратори, политически кабинети преди една година стоят ДПС."

„Бихме работили и с ГЕРБ, и с Реформаторския блок, и с АБВ, и с БСП по различни неща", допълни Дончева.

„Ние ще имаме две изисквания към ГЕРБ. Цветановщината, рекета върху бизнеса със силови структури, данъчни служители и т.н., второ - никакви котараци и кръгове с котараци, прибиране, парцелиране. И трето - назначенията в правителството и върха на администрацията трябва да бъдат на прилични хора с експертен потенциал. Не на неграмотни хора, които да стават началници и да не знаят какво да правят. Смятам, че ГЕРБ нищо ново не е научил и нищо старо не е забравил", категорична бе Дончева.

Източник: NovaNews.bg