Откриха учебната година в спортно училище „Васил Левски в Кюстендил
Откриха учебната година в спортно училище „Васил Левски в Кюстендил / Иво Кирилов, Дарик

С демонстрации по футбол, художествена гимнастика и карате, както и вдигането на националния флаг бе дадено началото на новата учебна година в спортно училище „Васил Левски"- Кюстендил.

Сред гостите на тържеството бе началникът на РИО на МОН Стела Мицова. В училището учат 121 ученика, от които 21 са в новоприетият 5 клас, с класен ръководител треньорът Кирил Мицов.

 


„Това е един изключително емоционален ден, особено за петокласниците. Родителите им могат да бъдат спокойни, че техните деца попадат на място , където ще бъдат добре образовани и добре обучени спортисти. Надявам се от тях да има и такива, които ще попаднат в олимпийските отбори. През тази година направихме прием с изключително качесвени деца по отношение на спортовете футбол и художествена гимнастика. Тук разбира се борбата е традиционно силен спорт.Материалната ни база е отлична", заяви директорът на училището Любомир Анчев.

 


Първи в училището влязоха петокласниците, като пред тях директорът на училището лисна менче с вода, а на входа бяха посрещнати и с питка с мед.