Бареков: Искам да бъда новият Ахмед Доган в политиката
Бареков: Искам да бъда новият Ахмед Доган в политиката / снимка: БГНЕС

Основното послание на предизборната кампания на „България без цензура" ще бъде „Държавата с грижа за народа". Това обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков в предаването „Седмицата" по Дарик.

„Основната ни цел е създаването на 1 милион работни места в следващите 8 години. Това е цел, която е постижима. Ако ме питате как, отговорът е чрез икономически растеж. Новата визия на България след влизането ни в ЕС и НАТО трябва да бъде икономическото благоденствие на българския народ", подчерта Бареков.

На въпрос коя е основната разлика между ББЦ и други подобни формации с десни послания, Бареков обясни: „Ние нямаме претенции да сме дясна формация. Аз искам да бъда новият Ахмед Доган в българска политика, казвам го шеговито, дано бъда разбран. ББЦ да играе ролята на ДПС. Искаме да бъдем центристка формация. Имаме либерални възгледи за развитието на бизнеса и икономиката".

Според Бареков именно ДПС е основният противник на „България без цензура" на предстоящия вот. „Искаме да изместим Движението от политическия център. В стратегически план наш основен противник са ГЕРБ и БСП заради лошото управление, което те оставиха след два мандата управление", каза още Николай Бареков.

Цялото интервю с Николай Бареков можете да чуете на Radio.Dariknews.bg