Румен Петков: Заплаха за България е министърът на отбраната
Румен Петков: Заплаха за България е министърът на отбраната / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

"На този етап заплаха за България е служебният министър на отбраната и това безумие трябва да се прекрати от премиера", това коментира в предаването „Седмицата" на Дарик зам.-председателят на АБВ Румен Петков по повод скандала с документа, обявил Русия за заплаха.

„За да напишеш такъв текст, да го качиш несъгласувано на сайта на Министерство на отбраната, това означава, че ти си заявил проектопозиция на българското правителство и на президента на Република България. Не можеш да качиш такава позиция, без да е минала през Съвет по сигурността, без да е минала през Консултативен съвет при президента, без да е минало през правителството", обясни Петков.

Според него изборите на 5 октомври няма да са честни. Съмненията му не са в ЦИК, а в подхода на служебното правителство. По думите му ръководството на Министерството на вътрешните работи е неспособно да организира честни избори.

„Аз многократно говорих за неспособността на това ръководство на МВР да организира честни и почтени избори, имам предвид професионалното ръководство, а не министърът. Там се нуждаят от много сериозни промени и мисля, че ако министърът не предприеме енергични действия, той ще бъде съучастник в купуването на гласове", обясни Петков.

В предаването "Седмицата" по Дарик той категорично заяви, че АБВ няма да се коалира с ДПС, „Атака" или „България без цензура", без значение от политическата ситуацията.

"БСП излъга своите избиратели за работните места, за плоския данък и за какво ли още не и няма да се изненадам, ако и сега БСП пак обещае работни места и плосък данък. Докато ние се различаваме с това, че излязохме с предизборна платформа", коментира още Петков, като по този начин отговори и на лидера на БСП Михаил Миков в "Седмицата" по-рано и коментара му „кое е лявото на АБВ".

Цялото интервю с Румен Петков може да чуете на Radio.DarikNews.bg