Фургоните за бедстващите хора в Аспарухово все още пустеят заради лоши условия
Фургоните за бедстващите хора в Аспарухово все още пустеят заради лоши условия / снимка: Нова телевизия

Месец и половина след потопа в Аспарухово фургоните, предвидени за хората, останали без дом, все още пустеят. Всеки от тях струва 15 хил. лева, а в момента мухлясва, предава Нова телевизия.

Около 150 души могат да бъдат настанени в тях, но повечето отказват. Оказва се, че температурата в „консервните кутии" е много ниска - тази сутрин тя бе едва 16 градуса.

Има и други проблеми - до лагера с фургоните няма адекватен транспорт. Това затруднява учениците от пострадалите семейства и работещите им родители. Затруднено е дори пазаруването.

След потопа от 19 юни 52 семейства, или 163 души, още чакат нов живот. В селището за временно настаняване има място за 150.

Кметът на район Аспарухово Йордан Николов каза в ефира на „Събуди се", че вече е направено предложение до Общинския съвет за осигуряване на безплатни карти за градския транспорт за настанените във фургоните.

По думите на Николов корекцията на опасното дере в „Аспарухово" ще започне, след като бъдат изготвени проектите, които се очакват тази есен и след отпускане на необходимите средства.

Източник: NovaNews.bg