Доц. д-р Георги Нехризов е носител на наградата „Проф. Александър Фол“
Доц. д-р Георги Нехризов е носител на наградата „Проф. Александър Фол“ / Община Казанлък

На официалното откриване на 9-то издание на Празниците на тракийската култура кметът на община Казанлък Галина Стоянова връчи наградата на името на проф. Александър Фол, която се дава на учени с принос в проучванията на тракийската култура.

Тази година носител на наградата „Александър Фол" е доц.д-р Георги Нехризов от Националния археологически институт с музей при БАН за неговия принос в проучването и изследването на тракийската култура в Казанлъшката долина. Отличието представлява статуетка за митичния Орфей и парична награда. Досега носители на приза са д-р Георги Китов, който със своята експедиция ТЕМП направи епохални открития в долината, ст.н.с. Мария Чичикова, проф. Людмил Гетов, проф. Николай Овчаров, проф. Иван Маразов, Диана Димитрова.

Комисията, определена със Заповед № 1714 от 08.08.2014 г. на Кмета на община Казанлък, отличи посмъртно с паметен плакет на Община Казанлък дългогодишният уредник и директор на ИМ „Искра" ГерганаТабакова-Цанова за цялостен принос в развитието на музея в Казанлък и за проучване, опазване и популяризиране на тракийското археологическо наследство в района. Наградата бе получена от родственицата на Гергана Табакова - д-р Катя Сеизова.