Виртуално училище за предприемачи
Виртуално училище за предприемачи / Петя Димитрова

Виртуално училище за предприемачи от Румъния и България бе представено днес в община Монтана. Уебпродуктът е създаден по проект „Развитие на бизнес сътрудничество и изграждане на капацитет на бизнес асоциациите, с цел диверсифицирана и силна икономика на транс-граничния район”. Водещ партньор е националната асоциация „Правна инициатива за местно самоуправление” - клон Монтана. От румънска страна партньор е Асоциацията на местните работодатели от малки и средни предприятия LEASME –Калафат.

Достъпът до Интернет платформата е безплатен като идеята е повече хора да използват услугите му и чрез информацията която предлага да повишават своя капацитет, заяви Александър Ризов – проекто мениджър на асоциацията.

„Този проект е много полезен за община Монтана, заяви зам.-кметът Тихомир Антонов, защото дава възможност за популяризиране на дейностите и услугите извършвани в нашия технологичен парк,  създаден също по програмата за транс-гранично сътрудничество

Това са последователни действия които целят подобряване на  бизнес средата в регионите Монтана и Калафат, уточни Ризов. Чрез тях трябва да се стимулират търговските взаимоотношения и  проучи потенциала за развитието им.  Създадената Интернет платформа служи на потребителите от двете страни за споделяне на данни за свободна обработваема площ, селскостопанска продукция, оборудване, пазари, възможности за партньорства, индустриални проекти, доставчици, дистрибутори, свободни работни места и курсове  за обучение.