Стара Загора отбелязва 129 години от Съединението
Стара Загора отбелязва 129 години от Съединението / DarikNews.bg, архив

Община Стара Загора организира програма за тържествено отбелязване на 129-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Тържественият общоградски ритуал за поднасяне на венци и цветя ще започне в 10.30 ч. пред „Паметник на защитниците на Стара Загора - 19 юлий 1877 г." в Парк „Пети октомври". В ритуала ще участват почетен караул и знаменна група от Втора Тунджанска механизирана бригада.

По традиция на този ден в 11.00 ч. на лятната сцена на Драматичния театър, ще започне тринадесетото издание на Песенния празник на туристическата песен „Средногорско ехо". В него ще вземат участие хорови формации от Стара Загора, Асеновград, Самоков, Велико Търново, Горна Оряховица, Казанлък, Сливен, Дупница и Севлиево.

6 септември е и празник на селата Пряпорец, Остра могила, Малко Кадиево и Стрелец. В с. Пряпорец, в салона на НЧ „Христо Ботев 1928" от 12.00 ч., ще се изнесе празничен концерт на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре". В с. Остра могила и в с. Малко Кадиево празникът ще бъде отбелязан с фолклорна програма на площада, съответно от 12.00 ч. и 13.00 ч., а в с. Стрелец от 18.00 ч. Ансамбъл „Загоре" отново ще се представи с програма.