Само от  „Пътно строителство” поискаха да чистят общинските пътища през зимата
Само от „Пътно строителство” поискаха да чистят общинските пътища през зимата / netinfo

Две фирми са закупили тръжна документация за участие в обществената поръчка за поддържане на общинските пътища в община Разград през зимата, само една обаче е подала оферта. Това стана ясно при отварянето на пликовете с изискваните по процедура документи, извършено днес от петчленна комисия с председател заместник-кмета Ценка Таракчиева.

Представител на дружеството с единствена оферта за поръчката "Пътно строителство", не бе допуснат да присъства на отварянето на пликовете заради неизрядно пълномощно. Комисията изпита затруднения да открие трите плика в кутията, та за малко процедурата да бъде прекратена, но се оказа, че и трите плика за налични, но единият бил в дъното на кутията.

Конкретната оферта ще бъде отворена на следващ етап, днес комисията само констатира наличието на изискваните оферти.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 178 728,61 лв.  Поръчката има за цел да се осигури нормална проходимост и безопасна експлоатация на общинските пътища през два зимни експлоатационни сезона – 2014/15 и 2015/16 г., както и достъп до населените места от общината, и се изпълнява при спазване на действащите технически правила и норми, указанията и инструкциите на НАПИ и приложимата законова уредба.