28-годишен е вторият в листата на БСП
28-годишен е вторият в листата на БСП / Фейсбук

28-годишен е втори в листата на БСП за 18-ти Разградски избирателен район. Тя бе утвърдена вчера на заседание на Областния съвет на червените, които на вота на 5 октомври се явяват под името „коалиция „БСП лява България“.

И останалите имена са предимно на млади и не толкова известни привърженици на социалистическата идея. Представители са и на различни общини в област Разград.

Вторият е Димитър Стайков от Исперих. Той е завършил „Индустриален мениджмънт“, работи като търговски представител на „Загорка“. След него в листата е единственият представител на гражданската квота – психиатъра д-р Владимир Заимов.

На четвърта позиция е отново млад човек – Доротея Георгиева е от Кубрат, тя е на 29 години. На пето място е лидерът на Младежкото обединение в БСП-Разград Добрин Добрев, той е юрист, работи в община Разград. На шесто място е представител на община Лозница – 53-годишният Муса Дурльов е учител в село Трапище. Заместник-кметът на Цар Калоян Найден Късов е седми, а осма - Таня Тодорова, която също е представител на младите в БСП, тя е експерт в дирекция „Култура” на община Разград.

Листата е изпратена в централата на БСП, очаква се представител на националното ръководство да дойде да я регистрира в Районната избирателна комисия в Разград.

Според вътрешнопартийната процедура централата определя водача на листата, а областните структури подреждат имената след него. За Разград националното ръководство утвърди номинацията, направена от местните социалисти – за областния управител Стоян Ненчев.

Листата на БСП е първата обявена в цялост за Разградски регион. Досега е известно само името на водача на АБВ Пламен Томов, както и 20-те номинации на ДПС, от които ще останат 8.