Договорът за ремонт на „Лудогорец Арена” вече е подписан
Договорът за ремонт на „Лудогорец Арена” вече е подписан / netinfo

Вече е подписан договорът за ремонт на „Лудогорец Арена”– става ясно от информация, публикувана на сайта на Агенцията за обществени поръчки. Това е станало вчера - 16 дни след произнасянето на комисията, определила фирмата-победител, което означава, че обжалване на процедурата не е имало.

Фирмата, с която община Разград е подписала договор за ремонт е "ЕИС - СТРОИТЕЛНА КОМПАНИЯ" ООД-София. Прогнозната цена на строително-ремонтните работи бе 3 333 334 лв. без ДДС, а столичната фирма предложи 3 331 928,85 лв. без ДДС, което бе с 645,57 лв. по-малко от единствения конкурент – консорциум КТМП ООД от Шумен.

Фирмата-победител има опит в изграждането на спортни съоръжения – тя работи по градежа на Тренировъчната база на „Лудогорец”. Работи по различни обекти и в строителството на жилищни, промишлени и обществени сгради в цялата страна: София, Варна, Бургас, Балчик, Червен бряг и други.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка за ремонт на сектор „Б” на „Лудогорец Арена” е 180 дни, които започват да текат от днес.

Поръчката предвижда изграждане на сектор „Б” от монолитна стоманобетонна конструкция, фундирана на свързана фундаментна гредоскара. Над трибуните се предвижда изграждане на козирка от метална конструкция с покритие от ламарина и поликарбонат, покриваща две трети от площта над зрителските трибуни. Обособяват се стъпаловидно разположени открити трибуни с 2355 седящи места и обслужващи помещения, разположени на две етажни нива под трибуните - съблекални, душови помещения, стаи за треньора, допинг контрол и др., както и технически, и помощни помещения за обслужване на стадиона, сервизни помещения за посетителите. Всички външни строителни елементи на сградата ще бъдат топлинно изолирани. Ще се изпълнят водопроводна, електрическа и слаботокови инсталации вкл. пожаро- известителна система, отоплени, вентилация, канализация. Ще се оформи прилежащото пространства. Реконструкцията на сектор „Б” ще се извърши, като се запази възможността за провеждане на футболни мачове по време на строителството. При реконструкцията на съоръжението се запазват съществуващия стоманобетонов инсталационен колектор по периферията на игралното поле, както и футболния терен.