Детското приключение в музея приключва
Детското приключение в музея приключва / netinfo

Утре от 9.30 до 13.00 часа ще се проведе заключителното занятие от двуседмичното приключение за деца „Лято в музея“, организирано от Регионален исторически музей – Русе. По време на втората седмица групата се запозна с тайнствата на траките, как са възникнали първите селища, как се пише с римски цифри и букви, какви неща са се случили за първи път в Русе. Децата научиха как са изглеждали римските и средновековните крепости, колко са тежки римските военни доспехи и как се строи средновековна крепост.

Последният десети ден ще обяви „Не на компютърните игри“, като се предлага на децата алтернативен вариант – да играят на игри от бабино време, които са почти непознати за тях. Игрите ще се състоят на открито – в лапидариума на музея, а във фоайето на Историческия музей ще бъде подредена изложба, представяща любими предмети и играчки на всяко дете.

От 12.30 часа „Лято в музея“ официално ще завърши с награждаването на всички участници с грамоти за изявената творческа съпричастност през двуседмичните музейни занимания.