Лифтинг на лицето - хит сред кучетата на знаменитости
Лифтинг на лицето - хит сред кучетата на знаменитости / снимка: ThinkStock/Getty Images

Операциите за лифтинг на лицето при кучетата на знаменитостите са скочили с 80 процента за последните четири години, пише в. "Дейли телеграф".

Разкрасяващите процедури са най-новият хит сред Шаровците на звездите, твърдят специалисти от лондонския Кралски ветеринарен колеж. Но тези намеси не винаги имат естетическа функция. Понякога отстраняването на излишната кожа се налага при някои породи, тъй като могат да ослепеят или направо да умрат. Подобни процедури често се налагат при булдоци, мопсове и кучета от породата шар пей. Стопаните заплащат за операциите на домашните си любимци минимум 2000 британски лири.

Броят на процедурите е скочил от тридесетина годишно на 260. И тъй като мопсовете и булдоците са много популярни сред британските знаменитости, много често се налага те да бъдат "разкрасени".

Д-р Герт Хаар от Кралския ветеринарен колеж извършва най-малко 5 лифтинга на мопсове седмично. Но той не желае да разкрие на чии знаменитости кучетата са минали под скалпела, тъй като трябва да съблюдава лекарската тайна.

Източник: БТА