Дамите в спортното министерство си предадоха властта за 2 минути
Дамите в спортното министерство си предадоха властта за 2 минути / снимка: Gong.bg

За 2 минути и 20 секунди стана символичното предаване на властта в Министерството на младежта и спорта. Професор Мариана Георгиева и Евгения Раданова си предадоха правомощията с ръкостискане пред кабинета на спортния министър, където вече табелката е с името на бившата ни шампионка по шорттрек.

За разлика от други подобни церемонии, тази бе изключително кратка. Двете обмениха няколко официални реплики пред журналистите, от които се отличи „Съвети не давам” на досегашния ръководител на ММС, а след това бяха позволени само два въпроса от страна на медиите.

Веднага след краткия брифинг Евгения Раданова седна на стола в кабинета си, а на масата пред нея застана професор Георгиева. Ето какво си казаха двете при предаването на властта:

„Вече разменихме няколко думи с професор Мариана Георгиев и сега ни предстои нова възможност да си кажем още от основните неща, които влизат в задълженията на министъра на спорта. Имахме възможност да си кажем какви са основните неща, които е свършил предишния министър, а сегашният ще провери дали всичко това е така”, сподели Евгения Раданова, като допълни да имаме малко търпение относно това с какъв екип ще работи.

Участничката на Зимни и Летни олимпийски игри не скри, че първото нещо, което ще направи в новата си длъжност е да събере всички директори на дирекции в ММС за направата на анализ от тяхна страна.

„Радвам се, че присъствате на предаването на властта в Министерството на младежта и спорта в ръцете на шампионката Евгения Раданова. За мен беше удоволствие да й пожелая успех. От сърце й пожелах също така да изпита личностно удовлетворение от това, което ще постигне за времето, в което на този пост. Пред нея възможността е по-голяма, защото времето е лимитирано, но тя е шампионка и сигурно ще успее да постигне своето удовлетворение. Съвети не давам, аз просто й пожелавам успех и й казах, че трябва да продължи да работи в полза на спорта. Спортистите заслужават много всеотдайна работа и много доблест”, каза пък пред кабинета Мариана Георгиева.