Зареждат с противопожарни одеала Летния театър за огнената клада
Зареждат с противопожарни одеала Летния театър за огнената клада / netinfo

При пълна противопожарна безопасност ще бъде проведен спектакълът „Огън и магия" на 3 август в Летния театър. Премиерата на огненото шоу в Бургас и единственото представление за тази година в България ще мине при изключителни мерки за сигурност.
Още на 1 август в Бургас пристига режисьорът Пламен Иванов от Театърa на огъня и сенките, за да огледа сцената, да прецизира разположението на оборудането и да направи последни съгласувания с представители на местната противопожарна служба. Конструкциите на Летния театър ще бъдат покрити с противопожарни одеяла, с което възможността за инциденти ще бъде сведена до нула.
В деня на събитието още от 16 ч. зад Летния театър ще се издигне огромна клада, на която ще бъдат изгорени повече от 2 кубика дърва. След това жаравата ще бъде пренесена на сцената в специално изработен стоманен съд. Любопитното е, че в началото на спектакъла никой от зрителите няма да разбере къде е подиумът, върху който главният нестинар на с. Българи Михаил Георгиев ще покаже своите мистични танци. В кулминационния момент кръглата нестинарска сцена с диаметър 4 метра ще бъде изкарана пред зрителите като част от представлението. Слоеве от стомана, минерална вата и земна пръст ще изолират огромното количество жарава от дървения под на Летния театър.