Лейди Гага изненадва с джазови класики
Лейди Гага изненадва с джазови класики / снимка: Guliver/Getty Images

Записването на джаз парчета се оказало по-лесно за Лейди Гага, отколкото на поп песни, съобщава АП.

Известната изпълнителка изкара две години в звукозаписното студио, за да реализира албум с джазови класики в дует с ветерана Тони Бенет. Албумът е озаглавен „Cheek to cheek” и ще излезе на пазара на 23 септември.

„Колкото и да ви е странно, чувствам се по-комфортно в джаза, отколкото в поп или R’n’B жанра”, сподели в интервю Лейди Гага. „Аз съм пяла джаз още от 13-годишна възраст и това бе една от малките ми тайни, която разкрих пред Тони Бенет. Това е едно от най-лесните неща за мен”, призна още тя.

Лейди Гага коментира сътрудничеството си с Бенет в негово присъствие при съвместен запис в Линкълн сентър в Ню Йорк, който ще бъде излъчен от канала Пи Би Ес тази есен. Първият сингъл на нейния предстоящия албум, който е кавър версия на класиката на Коул Портър „Anything Goes”, беше пуснат във вторник.

28-годишната поп сензация и 87-годишният Тони Бенет за пръв път си сътрудничеха в рамките на неговия платинен албум от 2001 г. „Duets II”, отличен с награда „Грами”, допълва БТА.

Ветеранът сподели, че феновете ще бъдат впечатлени от забележителните изпълнения на Лейди Гага в новия й албум. „Всички ще си кажат - нямахме и най-малката представа, че тя може да пее толкова добре”, признава Бенет.