Трима италианци на проби в Ботев
Трима италианци на проби в Ботев / Георги Александров

Мениджърът Алесандро Мани доведе преди дни във Враца 3-има млади италиански футболисти. Импресариото е лицензиран агент от ФИФА и е вписан в Италианската футболна федерация като агент на играчи.

Мани предложи на ръководството на „Ботев" трима футболисти. Това са вратарят Анджело Монтенегро, на 20 години, нападателят Федерико Дзини, на 21 г., и 22-годишният халф Алесандро Дел Джинио. Идеята му е те да се обиграват във Враца. Ето какво сподели мениджърът за плановете си във Враца:
„Работя предимно в чужбина, като задачата ми е както да предлагам италиански играчи, така и да водя от чужбина футболисти, които да продавам на италианския пазар и други страни от Европа...

Конкретният проект, заради който съм тук, е да помагам на „Ботев" /Враца/ с играчи. Идеята за това се роди от преди 2 години, когато се запознах с ръководството на местния футболен клуб и поддържам добри контакти с Вашите ръководители. За разлика от престоя на предишните си сънародници, аз нямам намерение да издържам или управлявам този клуб, а само да му помагам (мениджърът има предвид неуспешния опит на Пепино Тири да поеме „Ботев" през лятото на 2012 година, който завърши катастрофално за врачани - б.а.) .

Трима италианци на проби в "Ботев"
netinfo

Решихме с моите колеги да помагаме на „Ботев" по този начин, без да се намесваме в управлението му или да го искаме. Ние ще спонсорираме определени инициативи и ще опитаме да наложим тук наши играчи, или поне да им се даде шанс да се обиграват. Това е нашата идея...

Бихме искали тези играчи да стават по-добри именно в „Ботев", за да може в по-късен етап да им търсим нови клубове. В същото време ще наблюдаваме възможностите и на местните играчи със същата цел - да ги предлагаме чрез трансфери на други пазари с по-големи икономически възможности. Това сътрудничество със сигурност ще е в полза на вашите футболисти, които ще можем да предлагаме в Италия, а и в други европейски страни."