Нови промени в движението заради ремонтите в столицата
Нови промени в движението заради ремонтите в столицата / снимка: DarikNews.bg, архив

Нови промени в движението в София ще бъдат въведени заради продължаващите ремонти.

От 4.30 часа на 29 юли до 24.00 часа на 20 август се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" между спирка "УМБАЛ Св. Анна"/Окръжна болница/ и надлеза над бул. "Д-р Г. М. Димитров", съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Движението ще се извършва двупосочно в южното платно на бул. "Цариградско шосе" в същия участък.

В посока центъра линиите на обществения транспорт ще се движат без промяна в маршрутите, спазвайки въведената временна организация на движение. Спирка "УМБАЛ Св. Анна" ще се измести на 170 м назад преди изхода от северните локали на бул. "Цариградско шосе".

В посока Пловдив автобусните линии ще се движат по маршрутите си като спазват временната организация на движение. Местата на спирките се запазват. Спирка "Държавна печатница" ще се възстанови на постоянното й място.

От 07.00 часа на 29 юли до 24.00 часа на 5 август заради основен ремонт се забранява влизането, престоят и паркирането на превозни средства по ул. "Панайот Волов" между бул. "Янко Сакъзов" и бул. "Княз Ал. Дондуков", съобщават от пресцентъра на Столичната община.

По изключение ще се пропускат пътните превозни средства, които са собственост на лица, живеещи в зоната, за която е въведена забраната, както и за пътните превозни средства на работещите и обслужващите обекти и клиентите. За горепосоченото време и места се закриват местата в режим на платено паркиране, посочват от общината.

От 4.30 часа до 24.00 часа на 29 юли се забранява влизането на превозни средства по дясната пътна връзка от южното пътно платно на бул. "Ботевградско шосе" към столичен Околовръстен път в посока Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Движението на превозни средства в посока Пловдив ще се извършва от бул. "Ботевградско шосе" по дясна пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока Калотина, по Околовръстен път, по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока център, по бул. "Ботевградско шосе", по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока Пловдив, Околовръстен път.

От 4.30 часа до 24.00 часа на 30 юли частично се променя маршрута на автобусна линия 14, само в посока гара "Искър", както следва: от автостанция "Изток" по маршрута си по бул. "Ботевградско шосе" до Околовръстен път, по дясна пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока Калотина, по Околовръстен път, по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока център, по бул. "Ботевградско шосе", по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока Пловдив, Околовръстен път и по маршрута си.