Над 500 свободни места във ВТУ след записването на приетите студенти
Над 500 свободни места във ВТУ след записването на приетите студенти / DarikNews.bg, архив

Над 500 свободни места има все още за редовната форма на обучение във Великотърновския университет след записването на приетите студенти. Специалността Информатика е с най-много незаети места - 29. Следват История с 28 свободни места, История и география - 23, Български език и източен език - 20, Българска филология -19.

В задочната форма на обучение към момента има 63 непопълнени бройки. Подробен списък е качен на страницата на ВТУ в интернет.

Молби за попълване на местата ще се приемат в сградата на Ректората на 29 и 30 юли от 8,30 до 16,30 часа. Класирането ще бъде обявено на 31 юли. 30 лв. е таксата за участие в кандидатстудентската кампания, цената на молбата за кандидатстване е 15 лв.

За участие се допускат кандидат-студенти, успешно положили изпити за съответната специалност във ВТУ през 2014 г. Те могат да участват в класирането  с оценките от държавните зрелостни изпити и с оценката от конкурсен изпит, положен в друго акредитирането висше учебно заведение. В класирането не могат да участват записалите се  студенти за учебната 2014/15 г.