Даниел Панов победи в конкурса Кмет на месеца
Даниел Панов победи в конкурса Кмет на месеца / DarikNews.bg, архив

Кметът на Велико Търново Даниел Панов е победител в категория "Туризъм" в юлското издание на конкурса „Кмет на месеца“, събирайки 75% от гласовете на читателите на сайта kmeta.bg.

През месец юли избрахме да поощрим градоначалниците на населени места, които прилагат добри практики и иновации за развитието на туризма, съобщиха организаторите. Номинациите традиционно бяха в две категории - за общини с население над 20 хиляди жители, и за такива, където живеят по-малко от 20 хиляди души. В гласуването се включиха повече от 9 хиляди души.

След обработване на данните, вече са ясни и победителите. В категорията на общини с население над 20 хиляди жители, най-много гласове събра кметът на Велико Търново Даниел Панов. Той получи подкрепата на 75 на сто от нашите читатели. Във втората категория на конкурса - за общини, в които живеят по-малко от 20 хиляди души, победител е кметът на Девня Цветалин Пенков, за когото са гласували 52 на сто от читателите.

Конкурсът "Кмет на месеца" продължава и през август, когато новите номинирани от екипа на Kmeta.bg градоначалници ще се борят отново за подкрепа.