Две момчета подпалиха възрастна жена в Беловец
Две момчета подпалиха възрастна жена в Беловец / netinfo

Две момчета са запалили дрехите на възрастна жена в кубратското село Беловец, тя е с опасност за живота в русенска болница.

Инцидентът е станал около 13 часа на 24 юли – уточняват от полицията в Разград. Двамата братя на 13 и на 10 години проникнали в дома на 89-годишната С.Н., подпалили дрехите, с които старицата била облечена, след което избягали. С изгаряния втора степен възрастната жена била хоспитализирана в МБАЛ-Русе с опасност за живота. Двете момчета са известни и с други прояви на инспектор Детска педагогическа стая.

По случая се води досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда.

Според една от версиите двете момчета често играели в двора на старицата. Тя си свивала цигари с вестник и сама по невнимание се подпалила, а момчетата опитали да изгасят пламналото й елече, но не успели, огънят се разгорял по-силно и те, изплашени, избягали.

Кметът на селото Нурджихан Юзеирова обаче разказа, че това са пакостниците на селото. Крадяли от домовете на самотни възрастни хора, счупили лампите на уличното осветление в центъра, нямали респект нито от полицията, нито от кмета. Двамата имат още един брат и сестра, родителите им работят в кметството по временната заетост.