Новият филм на Уди Алън вече е по кината в САЩ
Новият филм на Уди Алън вече е по кината в САЩ / снимка: БГНЕС

Новият филм на известния американски кинорежисьор Уди Алън "Магия на лунна светлина" ("Magic in the Moonlight") вече е на екран в САЩ, съобщи Асошиейтед прес. За работата си в лентата разказват изпълнителите на главните роли.

Колин Фърт споделя, че е трябвало да чака десетилетия, за да му се обади Уди Алън, с когото отдавна е искал да работи. При 25-годишната Ема Стоун обаче нещата стоят по съвсем друг начин. Според "Холивуд рипортър" Стоун е новата муза на Уди Алън.

Режисьорът вече дори я е поканил да се снима и в следващия му проект. В бъдещия филм, който още е без заглавие, по всяка вероятност ще видим и Хоакин Финикс.

"Бях изключително нервна" - разказва за началото на работата си по "Магия на лунна светлина" Ема Стоун. "Не бе нужно първо да го опознаем, нямаше репетиция, че не го виждахме преди да започнат снимките."

Що се отнася до Колин Фърт, той е имал един бърз и някак странен телефонен разговор със 78-годишния режисьор. Фърт помислил, че Алън ще го покани на среща. Вместо това получил бърза оферта за работа. "Кейт (Кейт Бланшет) ми каза, че същото се е случило с нея със "Син Жасмин" - разказва Колин Фърт.

Колин Фърт споделя уважението си към Уди Алън. Той признава, че го е виждал нервен на снимачната площадка само един път, когато актьорът трябвало да изпълнява фокус с карти.

Фърт не очаква да получи отново покана за участие във филм на култовия режисьор. 53-годишният актьор казва, че ако се съди по темповете, с които се развиват нещата с Уди Алън, това може да стане някъде към 104-ата му годишнина.

"Магия на лунна светлина" е романтична комедия, като действието се развива на Френската Ривиера през 20-те години на миналия век. Лентата е за англичанин - маг, повикан да помогне за разкриването на възможна измама. Действието се развива на фона на лазурния бряг, джаз клубове и модни места за богатите от джаз ерата.

Уди Алън е заснел филма в Южна Франция. Разпространител е "Сони пикчърс класикс".

Източник: БТА