ВиК: Няма запушвания в канализацията
ВиК: Няма запушвания в канализацията / DarikNews.bg, архив

Няма запушвания в канализацията в засегнатите от наводнението райони, каза пред Дарик шефът на ВиК-Добрич Юлиян Иванов. След валежите вчера следобед екипи на дружеството са направили огледи в района на Хуманитарна гимназия, завод „Бряст”, ул. „Поп Богомил” и други адреси. Проблемът според него е, че не са изчистени дъждоприемниците и деретата и затова дъждовната вода навлиза в канализацията, която започва да връща.

„Канализацията е с определен капацитет и тя е за битово потребление, а не за дъждовна вода. Тя няма къде да се оттече, а това нямаше да е така, ако деретата бяха прочистени. Проблемът в Добрич е в отвеждането на дъждовната вода, а това не е работа на ВиК”, заяви Иванов. Той даде примери за запушване на канализацията, като се е случвало служители на дружеството да вадят от каналите бутилки, възглавници, битови отпадъци или строителни материали. Вчера обаче не са констатирани такива проблеми.

16 сгради са били отводнени вчера, съобщават от Пожарната. Днес два екипа продължават работа в останалите 5 залети вчера помещения по бул.”Русия”.