Сан Диего посреща над 150 000 души за 45-ия Comic-Con
Сан Диего посреща над 150 000 души за 45-ия Comic-Con / Guliver/Getty Images

В Сан Диего, Калифорния, бе открито 45-то годишно издание на феста на поп културата, който ще бъде посетен от около 150 хиляди фенове, съобщава Асошиейтед прес.

Четиридневният празник на киното, телевизията, видеоигрите, комиксите, костюмите и други популярни изкуства стартира в "Конвеншън сентър" с ексклузивен показ на трейлъри на най-новите продукции.

Тази година телевизионните компании се представят много по-масирано, като няколко от техните шоута ще бъдат представени в голямата зала с 6500 места, която обикновено се използва за презентации от големите филмови къщи.

Кои са най-очакваните събития? От филмовите, това безспорно ще са представянията на "Марвел студиос" с "Човека-Мравка" и следващите "Отмъстители". "Парамаунт" ще зарадва феновете с "Костенурките нинджа" с участието на Меган Фокс и Уил Арнет. А "Уорнър брос" са включили в програмата си "Хобит: Битката на петте армии" и преродения "Лудият Макс".

Телевизиите се представят с най-успешните си продукции, като "Игра на тронове" и "Живите мъртви", а Гилермо дел Торо с най-новите епизоди от своята поредица "Щамът".

Тази година феновете на феста бяха изненадани от организаторите със специална оферта. Те можеха да посетят проявата със специален старинен влак, пътуващ от Лос Анджелис до Сан Диего. По време на пътуването бяха направени презентации на най-нови видеоигри, които ще участват на феста Comic-Con.

Източник: БТА