Наръганият полицай се стабилизира, вкараха нападателя в лудница
Наръганият полицай се стабилизира, вкараха нападателя в лудница / netinfo

Полицаят от Кубрат, който във вторник беше наръган от психично болен при изпълнение на служебния си дълг, се стабилизира, но все още е с опасност за живота – съобщи началникът на Интензивно отделение в разградската болница д-р Георги Кулишев. 43-годишният Харалампи Харалампиев вече не е на командно дишане, диша сам, в съзнание е, контактен е. Очаква се до 2-3 дни да бъде възстановена дейността на перисталтиката му – обясни д-р Кулишев. При удара с нож под гръдния кош вляво Харалапиев е получил перфорация на дебелото черво и далака.

Неговият нападател – 43-годишният Георги Стоянов от село Юпер – е настанен в Психиатричната клиника в град Бяла. Това е станало вчера следобед с решение на Районен съд-Кубрат. Мъжът е откаран с линейка до лечебното заведение. Ще остане там 30 дни за медицински експертизи и лечение. Стоянов е с диагноза „параноидна шизофрения”, поставена през юли 2013 година от ТЕЛК-Русе.

 

В петък той наръга с нож районния инспектор на родното си село, повикан от местния кмет, за да го предупреди да не плаши съселяните си с ножа, с който се разхождал през целия ден, а вечерта нарязал губите на колата на съседа си. След като наранил полицая се барикадирал в дома си и  от ОДМВР-Разград изпратили групата за бързо реагиране, за да го изведе от там.