17-годишна мексиканка стана „Кралица на киселото мляко в Разград
17-годишна мексиканка стана „Кралица на киселото мляко в Разград / снимка: DarikNews.bg, Разград, Радка Минчева

17-годишна красавица от Мексико бе избрана за носител на титлата „Кралица на Панаира на киселото мляко", който бе открит в Разград.

Според традицията на провеждания от 14 години празник на киселото мляко Кралицата на киселото мляко се избира сред танцьорките от български и чуждестранни състави, които участват във вечерните концерти на панаира.

Конкурентките тази година бяха 10 - от България, Русия, Мексико, Украйна (Болград) и Якутия. Те първо дефилираха с народни носии, след това представиха танц или песен на своята нация, а в последния кръг играха ръченица.

Жури, в състав: хореографът Румян Занев, спортният експерт в община Разград Валери Бойчев и журналистът Георги Тодоров определи короната да бъде поставена на главата на Еухения Сепеда от Мексико. Тя е на 17 години, танцува от 8 години, в блиц интервю за Дарик сподели, че не е очаквала да спечели надпреварата по красота, разказа още, че вече е опитвала българско кисело мляко по време на предишно посещение в страната ни с ансамбъла, в който танцува.

За първа подгласничка на Кралицата на киселото мляко бе обявена Анна Назаренко от Якутия, а за втора подгласничка - Селин Кърова от Разград.

За пръв път журито обяви и специална награда, тя бе връчена на бесарабската българка от Болград Римма Марулова.

Красавиците във файтон поведоха дефилето на танцовите състави, участници в тазвечерния концерт на площад „Момина чешма", същото ще се случи и в следващите 2 вечери от Панаира на киселото мляко.

17годишна мексиканка стана Кралица на киселото мляко" в Разград
netinfo