Партията на Бареков се явява самостоятелно на предсрочните парламентарни избори
Партията на Бареков се явява самостоятелно на предсрочните парламентарни избори / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Партия „България без цензура” (ББЦ) ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори. Това се посочва в декларация на политическата сила.

Решението е вследствие на становища на областните ръководства на партията, които са
заявили желание ББЦ да участва в изборите със самостоятелна регистрация.

От партията на Николай Бареков посочват, че остават отворени към преговори с всички политически сили, които не са участвали във властта и „искат да бъдат реална опозиция на работещия заговор между ГЕРБ и ДПС”.

„След като ВМРО вече разбраха, че не са желани в коалицията с нас, бързо се преориентираха и се прегърнаха с НФСБ”, се казва в декларацията на ББЦ. От партията смятат, че тази коалиция щяла да действа като „патерица” на ГЕРБ и ДПС в следващия парламент.

В същото време от ВМРО съобщиха, че на 24 юли ще се проведе заседание на Националния изпълнителен комитет на партията, на което ще се реши коалиционната политика. На заседанието ще бъде разгледано предложението на председателя на НФСБ Валери Симеонов за създаване на общ Патриотичен фронт между ВМРО, НФСБ и други патриотични формации.

Председателят Красимир Каракачанов ще предложи да бъде гласувано решение за излизане от коалицията с „България без цензура” и даване на положителен отговор на предложението на Симеонов за създаване на Патриотичен фронт с НФСБ и други патриотични организации. Това е най-добрият начин за запазване на политическата и идейна идентичност на ВМРО, заявяват от партията.