България без цензура сама на барекадата
България без цензура сама на барекадата / netinfo

Регионалните структури на „България без цензура” в Русе подкрепя решението на Изпълнителния съвет на партията за самостоятелно явяване на предстоящите парламентарни избори. „Лично аз нямам проблеми с колегите от ВМРО, но работата не върви, има комплексни прични, една от които е и коалицията на местно ниво в която са воеводите”, заяви за Дарик областният лидер на ББЦ Георги Пейчев.
Става ясно също, че представителите на ББЦ от страната нямат нищо против съюза със Земеделския народен съюз и „Движение Гергьовден”, но само при условие, че „България без цензура” фигурира в бюлетината като самостоятелен субект, който не е част от коалиция.

От изявленията на членовете на ББЦ от страната личи „разочарованието от работата в кампания с ВМРО”, тъй като воеводите не били активни в изборните действия, не успели да привлекат достатъчно гласове и на места имало съмнения за злоупотреби с отпуснатите от централния изборен щаб средства за застъпници, обясняват от „България без цензура”. Според ББЦ - Велико Търново от сътрудничеството с ВМРО са се създали повече проблеми, отколкото са получени ползи. От Силистра са категорични, че не искат да имат каквито и да е съюзнически отношения с партията на Красимир Каракачанов заради „апатичното им отношение към изборния процес и липсата на отборен дух”. ББЦ – Русе се разграничава от ВМРО, заради появила се „опасност от уронване престижа на „България без цензура” заради коалицията на местно ниво”.

Във всички становища се изразява подкрепа за действията на лидера Николай Бареков и ръководството на ББЦ. Структурите дават мандат на председателя на партията да води преговори с нови политически съюзници. В сряда се очакват становища за решенията на Изпълнителния съвет на ББЦ и от други областни организации, посочват от партията.