Зак Ефрон е най-сексапилният мъж
Зак Ефрон е най-сексапилният мъж / снимка: Guliver/Getty Images

Актьорът Зак Ефрон бе обявен за най-сексапилния мъж на планетата за 2014 г. в класацията на сп. "Хийт", съобщи Контактмюзик.

Той победи оглавилия миналогодишната класация състезател по скокове във вода и олимпийски медалист Том Дейли, който сега зае втора позиция.

На трето място е Дейвид Бекъм.

Главната редакторка на списанието Луси Кейв заяви, че хиляди читатели са дали вота си за Ефрон като най-сексапилния жив мъж. Тя поясни, че челното му място в класацията се дължи на появата му гол до кръста във филма "Да разлаем съседите" и на това, че Рита Ора го съблече на сцената по време на церемонията за филмовите награди на MTV.

Барабанистът на групата "Макбъстед" Хари Джъд и звездата от филма "Вълкът от Уолстрийт" Леонардо ди Каприо са съответно на четвърто и пето място.

В челната десятка са също Брадли Купър, заел шесто място, и Гари Барлоу - седмо. Райън Гослинг и Хенри Кавил са съответно на девето и десето място.

Джордж Клуни, който през април обяви, че се е сгодил за Амал Аламудин, слезе 37 места по-надолу в сравнение с миналогодишната класация и зае 60-о място.

Принц Хари пък слезе 8 места по-надолу - до 32-ро място.

Източник: БТА