Закрита паралелка и 29 свободни места след третото класиране за кандидатстване след VII клас
Закрита паралелка и 29 свободни места след третото класиране за кандидатстване след VII клас / netinfo

29 са свободните места в областта след третото класиране за приемане в държавните и в общинските училища след завършен VII клас, съобщават от Регионалният инспекторат по образование- Кюстендил.

Тези места са в 11 различни паралелки в 6 различни училища- СОУ "Св. П. Хилендарски"-Дупница, гимназия"Хр. Ботев"-Дупница, ПГ "Акад. С. П. Корольов"-Дупница, ПГХВХТ "В. Демиревски"-Дупница, ПМГ "Проф. Ем. Иванов"- Кюстендил и ПГИМ "Йордан Захариев"- Кюстендил.


След третото класиране се закрива и паралелката „Банково дело" в Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление- Дупница. Причинатае, че няма нито един записан ученик в нея след последното класиране.

За незаетите места след Трети етап на класиране за прием на ученици след завършен VII клас могат да кандидатстват ученици, които са завършили VII клас тази година и са получили оценка най-малко 3,00 на всеки от приемните изпити, определени като балообразуващи, като за профилите "Изкуства", "Спорт" или специалности от професии, за които кандидатстват, да не са противопоказани на здравословното им състояние.