Алекс Раева и Мария Игнатова с микс от песни на братя Аргирови
Алекс Раева и Мария Игнатова с микс от песни на братя Аргирови / Нова тв, X Factor

През последните дни Алекс Раева и Мария Игнатова не спират да си припяват емблематични песни на братя Аргирови - от „Как си ти" до „И замириса на море". Причината - кастингът на X Factor в Пловдив, родният град на известния мъжки дует.

Специално за снимките на шоуто в града на тепетата най-чаровният женски тандем внимателно разучи репертоара на Благовест и Светослав Аргирови и представи микс от най-известните им песни пред камерата на музикално шоу No1 в света.

Доколко успешно са се справили с това музикално предизвикателство обаче, зрителите на Нова ще разберат със старта на X Factor през есента.

Двете дами прекараха последните дни в Пловдив, където се срещнаха с новите претенденти за слава. Заедно с екипа на предаването Алекс и Мария снимаха на най-емблематичните места в града на тепетата като Античния театър и Стария град, и то при всякакви метеорологични условия - от 30-градусови жеги до пороен следобеден дъжд.

От понеделник /14 юли/ обаче X Factor тимът ще бъде на софийска земя, защото от утре, в продължение на три дни, започват кастингите за шоуто в София, в НДК.

Към момента разнообразието от таланти, явили се на прослушванията по градовете, е повече от впечатляващо - пловдивчанин, живял 15 години в САЩ, щурмува втория ден от кастингите в Пловдив с автентичен американски рап от Филаделфия и свои авторски парчета. Христо Сираков... но не известният бизнесмен, а петият в България състезател по снукър се опита да впечатли екипа на шоуто с изпълнение на Графа, а момиче, което пише поезия на турски и български език, обеща да посвети стих на турски на екипа на шоуто, ако продължи напред в музикалната надпревара.

Освен от САЩ, кандидати от Великобритания, Кипър, Русия и дори Казахстан превърнаха прослушванията за X Factor в сцена за изява на таланти от цял свят. Внукът на мама Люси от втория сезон на шоуто, приятелката на Коцето Калки, победителката от „Големите надежди" - Кристиана Асенова, и дори кандидат, който смело твърди, че е потомък на фамилия Романови, са само малко част от атрактивната селекция претенденти да станат новия X Factor на България.

Каква заявка ще направят талантите в столицата - ще разберем в следващите дни - от 14 до 16 юли (понеделник-сряда), когато в НДК ще се проведат последните прослушвания за третия сезон на музикално шоу.