Мартин Камбуров: Боли ме за Локо Пд, не бих играл в Левски, за ЦСКА не е сигурно
Мартин Камбуров: Боли ме за Локо Пд, не бих играл в Левски, за ЦСКА не е сигурно / Gong.bg, Валентин Грънчаров

Голмайсторът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров даде интервю за Дарик радио, в което потвърди, че няма да играе в последния мач срещу ЦСКА. Той разкри причините да си тръгне от отбора на сърцето му, както и би ли играл за „черно- белите” в по- долни групи. Какво иска да е бъдещето на тима от „Лаута”. Призна,че не би играл за Левски, но и че не е факт преминаването му в ЦСКА от следващия сезон. Иска президентът на Локомотив да е като тези на Лудогорец и другия пловдивски тим.

„Да, след мача с Литекс реших да изляза вече, както се казва в почивка“, категоричен е Мартин Камбуров и добави: „Не искам да играя в такива мачове, в които могат да ни бият с по 20:0. Не искам Локомотив да изглежда по този начин, както в последните три месеца. Не го разбирам така футбола. Щеше да ми е приятно да стана за четвърти пък голмайстор, но може би така ми е било писано. А и едва ли мога да стана по този начин, както играе отборът в момента.”

Какво е мнението на Мартин за конфликта на „Лаута”, който доведе до сегашното състояние на клуба?

„Не знам защо се стигна до този конфликт между Константин Динев и феновете“, сподели Мартин. „Може би не съм точният човек, който може да даде точния отговор. Но има голямо напрежение. То е видно за всички, между фенове и президент. Резултатите също не са много положителни. Те имат и някакви претенции към него още от предишния му престой в Локомотив. Доста са комплексни нещата. Страна не мога да взема. Мисля, че феновете са доста крайни и както се вижда, дори така без публика, намират някакъв начин да направят нещо по терена или с някакви техни действия против президента. Не виждам някакво решение на този конфликт като цяло“, каза още футболистът.

Вариантът Локомотив в долните групи по-добрият ли е за клуба?

„Според мен, да“, категоричен е Камбуров. „Ако трябва да бъда честен, дори отборът да иде в Б група е по-добре, отколкото да пада с 5:0, от който и да е отбор в А група. Не отива на отбор като Локомотив такова нещо“, заяви още той.

Би ли играл в долни групи, или в Левски и ЦСКА?

„Абсолютно, ако дойдат хора, които да държат отбора по нормален начин“, отново е категоричен Мартин Камбуров. „В смисъл да съществува нормално един футболен клуб, да се развива нормално, бих останал. Локомотив е отборът на сърцето ми и няма как да го напусна. Дори да си тръгна за една година, няма как да го напусна. Локомотив си е моят отбор, винаги ще бъда свързан с него. Дори сега да не съм, след една или две години ще се върна в Локомотив и ще работя под една или друга форма. Имам едно две пред предложения от България. Ще изчакам. Няма нищо конкретно, с никой не съм се договорил, с никой не съм подписал. Когато има нещо официално, аз ще го кажа. Другите си имат договори, да се мотивират, да тренират и колкото могат да играят в този мач с ЦСКА. Нека си изиграят като нормални хора последната седмица“, коментира още Камбуров.

Как вижда близкото бъдеще на Локомотив?

„Искрено се надявам, че нещата ще се оправят“, счита Мартин. „Искам президент като на Лудогорец и другия пловдивски отбор. Но дори да не бъде от тяхното ниво, да бъде един нормално съществуващ клуб и като отида на стадиона да ми е приятно. Всичко да е наред и да личи добро настроение, а сега една мъка и една тягостна атмосфера. Искам един Локомотив, както аз разбирам футбола и както всички нормално хора разбират футбола“, завърши Мартин Камбуров.