Лудогорец може да стане шампион още след ЦСКА - Литекс
Лудогорец може да стане шампион още след ЦСКА - Литекс / netinfo

Лидерът и настоящ шампион Лудогорец има шанс и математически да спечели титлата за трети пореден път още този уикенд. Това обаче зависи от някои условия, в противен случай разградчани ще трябва да почакат и да положат още усилия.

В момента Лудогорец има 74 точки от 34 мача, ЦСКА е втори с 67 точки, но от 35 мача, а третият Литекс е с 66 точки от 34 мача.

В предстоящия 37-и кръг в „А“ група Лудогорец гостува на Ботев в събота, а ЦСКА приема Литекс в неделя. Сметките показват, че ако Лудогорец вземе трите точки в Коматево, а Литекс не успее да спечели на „Българска армия“ /загуба или равен/, то разградчани ще станат недостижими в класирането.

При пълен успех над Ботев, Лудогорец ще събере 77 точки, с три оставащи срещи до края. Тогава, дори при победа, ЦСКА няма да има възможност да застигне „орлите“, тъй като на „червените“ ще остават само два мача до края, а биха изоставали със 7 пункта.

При победа на Литекс над ЦСКА, ловчанлии ще съберат 69 точки и ще изостават с осем от Лудогорец, но ще имат три мача на разположение до края и минимален теоретичен шанс за титлата.

При равенство или загуба на Лудогорец в мача с Ботев, обаче, няма вариант още този уикенд отборът от Разград да стане шампион. При какъвто и да е развой на дербито ЦСКА – Литекс ден по-късно, поне един от двата тима ще запази математическите си шансове да изпревари разградчани.