7 волейболистки стартират подготовка без новия селекционер
7 волейболистки стартират подготовка без новия селекционер / Gulliver/Getty Images

Женският ни национален отбор по волейбол официално стартира подготовка днес, но без новия си треньор. 7 националки започват лагера за натовареното лято в Тетевен и тази вечер ще имат първа тренировка. Заниманията сега ще бъдат водени от тримата български треньори Петър Шопов, Пламен Христов и Владимир Орлов, защото Владимир Кузюткин не в България.

Руският специалист все още очаква работна виза за удължен престой в родината си, но според информация на Гонг процедурата ще бъде ускорена и до края на седмицата той би трябвало да може да стартира работата си. Лагерът в Тетевен ще продължи до средата на месец май. Към настоящите 7 волейболистки първи ще се присъединят националките ни, които бяха част от румънското клубно първенство. В състава на женския ни национален отбор по волейбол няма да бъдат викани пък момичета от селекцията ни за девойки, която спечели виза за Евро`2014.

Това лято ще бъда доста натоварено за волейболистките ни защото им предстои участие в квалификациите за Евро`2015, Европейска лига, Гранд При, турнир „Купа Елцин” и Световно първенство.