Левски срещу Балкан в български полуфинал на БИБЛ
Левски срещу Балкан в български полуфинал на БИБЛ / БГНЕС, архив

Българските Левски и Балкан излизат един срещу друг в първия полуфинал на Балканската лига по баскетбол тази вечер от 18.30 часа в Прищина. В другия полуфинал на регионалната надпревара домакините от Сигал Прищина играят срещу настоящия шампион Галил Гилбоа. Двубоят между тима от Косово и израелците е от 21.15 часа българско време.

Програмата на Финалната четворка на Балканската лига предвижда двубоят за третото място да се играе на 27-и април от 15 часа, а сблъсъкът за титлата е също на 27-и, неделя от 17.30 часа.

Левски и Балкан ще се противопоставят един на друг за шести път през сезона. В редовния сезон на Балканската лига първо Балкан взе победи на 19-и декември 2013-а година с 68:64 точки в Ботевград, а само преди дни, на 20-и март Левски се реваншира с успех в зала „Универсиада“ с 98:94 точки.

В националната баскетболна лига през сезона „сините“ тръгнаха с успех в Ботевград през октомври с 92:88 точки, а после Балкан записа две победи. В края на декември воденият от треньора Александър Тодоров тим победи с 83:75 точки в София, а на 15-и март Балкан разби Левски с 92:72 точки като домакин.