Катастрофата продължава по план, Депото за битови отпадъци не е застрашено
Катастрофата продължава по план, Депото за битови отпадъци не е застрашено / DarikNews.bg

Опитът на Управляващият орган на Оперативна програма "Околна среда" да ореже финансирането на големи инфраструктурни проекти, дава повод за голяма част от темите във вестник "100 вести" днес.

Реализирането на Регионалното депо за отпадъци не е застрашено, според ръководителя на проекта инж. Милена Гатева. Засега няма спрени пари от финансирането на проекта за изграждане на регионалната система за управление на отпадъците в общините Габрово и Трявна, информира ръководителят на проекта инж. Милена Гатева по повод новината за наложените корекции на проектите на 50 общини в България по Оперативна програма „Околна среда“.

„Катастрофата продължава по план“, определя развитието на проблема на корекциите по ОП “Околна среда“, наложени на някои общини, между които и на Габрово, бившият министър на еврофондовете Томислав Дончев. Кой е виновен за тази катастрофа, чиито последици трябва да плащат жителите на наказаните общини? Отговор на този въпрос потърси репортер на вестника от Томислав Дончев.

До края на май да се проведе извънредна сесия на ОбС, на която да се обсъдят причините за наложените финансови корекции на Община Габрово в размер на близо 12 млн. лв. по двата големи проекта, които Общината изпълнява по ОП „Околна среда“ за Водния цикъл и Регионалното депо за битови отпадъци. Такова решение взе вчера местният парламент по предложение на общинския съветник Валери Василев.

Голяма изложба от рисунки върху коприна под мотото „Да се подготвим за карнавал“ на Детската школа за приложни изкуства с преподавател Ива Пенчева беше открита в Художествена галерия „Христо Цокев“. В експозицията са включени творби, част от изложбата на най-дългата рисунка върху коприна, която обиколи градове от цяла България. Например някои от картините с котки са направени в град Варна, където Ива Пенчева беше поставила за рисуване темата „Габровският карнавал гостува на морето“.