Група Сленг се завръща
Група Сленг се завръща / снимка: БГНЕС

Група "Сленг" се завръща на сцената. За своите верни фенове, на 25-ти април, с изпълнения на живо в JOY Station, музикантите ще представят 8 нови парчета, но и част от старите хитове на групата. След 7 години музикантите - Петър Главанов (Пепе), китара, Калин Петров, пиано, Димитър Митев - Дънди, ударни, Младен Несторов (Патето), китара отново са заедно, за да творят нова музика, но и да изпълняват старите си хитове. Новият вокал на групата е Владимир Михайлов, познат на публиката като бивш фронтмен на бандите Сафо и Angel sky.

Музикантите гостуваха в предаването "Ники Кънчев Шоу" и споделиха своите планове за новото начало на групата. Спомниха си с тъга и за незабравимия приятел и музикант - Дими.

Групата се събира сега, защото дълго са обмисляли с кого да работят, с кой вокал. На организираният от групата концерт - трибют „СЛЕНГ и приятели", в памет на Дими, през 2010 година, се е зародила идеята да се съберат и друг да изпълнява песните на Дими. Там са харесали и Владо Михайлов. Те философски заключват, че така е трябвало да стане и сега е дошло времето да се съберат отново. "Сленг" има възможност да живее и да прави нова музика, която да звучи актуално, и същевременно тези хубави стари песни да не стоят в чекмеджето и в радио фондовете, а да се свирят на живо и хората да ги слушат", споделят те. Идеята на музикантите е да живее тази музика. Те осъзнават отговорността да възродят групата, печелила толкова награди в недалечното минало. И затова дават всичко от себе си, за да звучат адекватно, да има смисъл това събиране. Според тях трябва да се посветиш на музиката, да имаш достатъчно енергия за това. Защото писането на нови песни е един сериозен процес на създаване на музика, текстове, аранжиране.

За тях Дими си остава Дими от "Сленг", няма кой да го замести. И да се сравнява Дими с Владо, няма смисъл. С тъга те си спомнят за общите им преживявания. "Много често си мисля за него. Дими няма как да се замести, той беше уникална фигура. Създаваше впечатление, че е кофти човек, защото си казваше всичко много прямо, директно в очите, а повечето хора това не го обичат. Но ако го познаваш добре, той беше много добър приятел, който и посред нощ може да дойде и да ти свърши някаква услуга, сподели Петър. Беше много интелигентно момче и голям естет, допълни още той. Новият вокал на групата сподели, че е бил голям фен на "Сленг", те са му били най-близки като стил, ходил на всички техни концерти. Той разказа, че с Дими се е сближил на един концерт на групата "Сафо" в която тогава е пял. "Нямаше никакъв проблем да дойде и да ти каже колко си готин, или пък къде грешиш, което е много ценно".

Всеки един от тях е имал други проекти през годините и всеки е правил различни неща, но идеята им сега е да бъде възродена групата "Сленг" с нейните песни и с нейния стил музика. Сега стилът им е малко по-твърд, въвеждат и електроника. Аранжиментите на новите им песни са на групата, а желанието име е да издадат албум. В JOY Station, музикантите ще представят 8 нови парчета, но и част от старите си хитове. Нови парчета са "Зора от рая", „Бели петна", „Фалшив", „Не знам". Останалото ще бъде изненада.

"Свирят ни се тези песни, които сме правили с Дими. Те заслужават да имат живот на сцена. "Всеки може да отиде да работи в чужбина и пак ще е по-добре оттук. Но ние сме приели това като някаква мисия", споделиха музикантите.