Джоди Фостър се ожени за приятелката си
Джоди Фостър се ожени за приятелката си / Guliver/Getty Images

Холивудската актриса Джоди Фостър, която познаваме от филми като "Шофьор на такси", "Алис не живее вече тук", "Бъгси Малоун", "Мълчанието на агнетата", "Контакт", се ожени за приятелката си Александра Хедисън, съобщи нейната говорителка.

Фостър, която разкри своята хомосексуалност на церемонията по връчването на наградите Златен глобус миналата година, се свърза в брачен съюз с известната фотографка Хедисън този уикенд, съобщи списание People.

Двойката е сгодена от близо година.

Джоди Фостър изненада аудиторията в нощта на раздаването на наградите Златен глобус, като заяви, че иска да направи признание. Тя посочи, че близките й хора са разбрали, че е лесбийка "преди около 1000 години, в каменната ера" и това вече не е тайна за никого от познатите й, припомня БГНЕС.

Все пак обаче тя се подчинила на условностите и затова решила публично да направи достояние тази част от личния си живот, както се полага на една холивудска актриса. Джоди се обърна към бившата си партньорка Сидни Бернард, която нарече "голямата любов на живота ми, моята героична бивша партньорка, моята сродна душа, изповедница, партньорка по ски, съветничка, моята близка приятелка през изминалите 20 години".

Фостър има двама сина, за които каза, че са причината да диша и да се развива - "моята кръв и душа".